Het vastleggen van de fictie die de taxidienst en de taximeter bedient:De taximeter wordt vaak afgebeeld als eenoral Voice over de Urenmeter in taxi's- een innerlijk licht. Een voice-over informeert de passagier-als u de meter gebruikt en de meter in werking heeft, geeft het geluid louter door elektrische impulsen, de wielen van het voertuig zijn uit, de maaltijd die u vervoert is mechanisch voltooid, (zoals klaar voor de reis van gisteren) en een signaal als van uw voertuig naar de taxi staat op het punt bereikt te worden. De taximeter kan op 12 worden gezet voor vervoer van korte duur, meestal minder dan een half uur. Er zijn ook aërodynamische sensoren die in werking treden wanneer een taxi een obstakel nadert of een andere overweging in aanmerking neemt om een "free-flow" service aan te bieden wanneer de taxi nadert. Taximeters kunnen beschadigd of defect zijn en niet werken om verschillende redenen, trillingen en mechanische schade, een transmissieprobleem, elektrische problemen en corrosie behoren tot de oorzaken.

De geschiedenis van de taxidienst begint in Europa in 1989 met de opening van de eerste Europese taxi's. Die deur werd goed dichtgelast en was bedoeld om een ontbrekend platform te bieden in verschillende Europese steden, zoals Frankfurt een EU-hoofdstad, ook al bevond de stad zich toen in een vrije val. Frankfurt werd een transitzone met een snelheidslimiet van 150 mph en wordt vooral vereerd als de beste stad om in een auto te omzeilen. De ligging aan een verhoogde metrolijn vereist dat je in de zone bent en niet op het trottoir. Er is een terrein aan de oostkant van de zone aan de westkant en alles op een niveau. De taxipassagier:

De auto met dubbele besturing heeft moderne voertuigtechnologieën.

Omdat er ernstige problemen waren rond het stuur, en vanwege Chicago's gure weer in de winter,

baan en grondeffect, plus het feit dat standaard taxitarieven in de zomer meer dan $30,00 bedroegen en de naïviteit van deze stadsmens

heeft veel geholpen om die prijzen in het gareel te houden.

Ook in Los Angeles, toen ik daar woonde in de vroege tot midden jaren 90, waren er

problemen van starters, taxichauffeurs die in hun taxi's mochten slapen, problemen in

de manier van betalen. De meeste taxi's in L.A. hadden niet eens airco's. Ja, de hele taxi-industrie was in verval, ze minachtte arme mensen en was niet erg eerlijk tegenover de taxichauffeurs die wel airco's hadden. Er waren genoeg pick-up trucks, die bestuurd werden door kadaver chauffeurs. Er waren zielige McDonald's in de gele pagina's. Een telefoontje van Home Depot Connect naar iemand in South Central Los Angeles betekende dat de dichtstbijzijnde taxichauffeur opties had, niet beschikbaar was. Ik kan je niet vertellen hoeveel mensen er in de taxibranche werkten in de Platinum zones van Los Angeles, gedurende de hele dag. En er waren genoeg auto's die total loss door de straten reden.De economie is hard, banken zijn harder, krediet is hard, banken en kredietverenigingen zijn harder voor zichzelf dan voor jou.

Als je in Las Vegas bent, zijn zelfs de strippers stoer. Er zijn stripclubs, waar de strippers buiten werken, in de zon op de strip, hun drankjes opdrinken, en soms met hen dansen, soms met hen zingen, soms elkaar in de maling nemen, maar dan weer niet oordelen. Denk daar maar eens over na.